Перник става част от Рън България“, съобщи общинският пресцентър. Във връзка

...
Перник става част от Рън България“, съобщи общинският пресцентър. Във връзка
Коментари Харесай

Перник става част от "Рън България“

Перник става част от " Рън България “, заяви общинският пресцентър. 

Във връзка с включването на града в календара на известните лекоатлетически надпревари, кметът Станислав Владимиров се е срещнал с най-хубавата атлетка в града Милка Михайлова и с Антон Бонов от Българска федерация по лека атлетика.

Първото издание ще се организира на 3 октомври. По предварителна информация на организационния комитет, „ Перник рън “ ще включва трасе от центъра на града до Пернишката цитадела и назад – две обиколки по 5 км, щафета 2х5 км и тичане за деца и начинаещи от 2 км в центъра на града. Антон Бонов е подарил на кмета Владимиров орден, завършен като картата на България – знак, че Перник се появява и на картата на „ Рън България “. Спортен клуб „ Милка Михайлова “ към този момент няколко години провежда надпревари по детска атлетика. 

На 2 октомври, ден преди „ Перник рън “ сходно съревнование ще има и в центъра на града. Перник е един от градовете с вековна история в леката атлетика, е декларирал Бонов и е заречен Българската федерация по лека атлетика да обезпечи присъединяване на надарени деца спортисти от Перник на народен лагер по програмата „ Да открием 200 гения за атлетиката в България “, който ще се организира сред 15 и 19 септември в Кюстендил.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР